امروزه یکی از مسائل اجتماعی در جامعه، ازدواج در سنین پایین میباشد. مشاورمود، با انجام مشاوره های گوناگون و تمرکز بر مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج آماده خدمت رسانی در این حوزه میباشد. در این مقاله قصد داریم به مشکلات ازدواج در سن پایین بپردازیم.
نگاهی به مشکلات ازدواج در سن پایین
تحقیقات نشان میدهد مشکلات ازدواج در سن پایین عواقب سنگینی دارد. ازدواج زود هنگام باعث میشود بر روی سلامت شخص تأثیر بگذارد. اگر دختران زیر سن ۱۸ سال ازدواج کنند بیشتر از سایرین دچار اضطراب و افسردگی میشوند. آنها به احتمال فراوان به مواد مخدر، الکل و نیکوتین اعتیاد پیدا میکنند. دکتر یان لو استرات که نویسنده اصلی تحقیق پیامدهای ازدواج در سن پایین است، او به این گونه ازدواج ها بار سنگین میگوید. این شخص به هافینگتونپست گفت: با افزایش ۴۱ درصد خطر مبتلا شدن به اختلال روانی، ازدواج کودکان یک آسیب روانی شدید محسوب میشود.
برای دستیابی به این نتیجه گیری، کارشناسان به پاسخ های بیش از ۱۸۰۰۰ زن که در بررسی ملی اپیدمیولوژیک الکل شرکت کرده بود، اطمینان کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که ازدواج کودکان با نژاد سیاه پوست، دارای تحصیلات پایین بسیار بیشتر میباشد.
مشکلات ازدواج در سن پایین از زبان لو استرات
لو استرات درباره مشکلات ازدواج در سن پایین گفته است: به نظر من ازدواج کردن به طور معمول برای بزرگسالان جالب میباشد که این انتخاب مهم را انجام میدهند. خوب است بدانید ازدواج در ایالات متحده با اجبار جنسی و فشارهای خانوادگی توسط شوهر همراه میباشد همان گونه که در کشورهای در حال توسعه این گونه ازدواج ها وجود دارد. زنان نسبت به مردان باید بیشتر به بهداشت روان خود اهمیت دهند.
آمادگی به هنگام شروع زندگی
از مشکلات ازدواج در سن پایین عدم آمادگی است. شروع زندگی مشترک و انجام تکالیف مربوط به آن، به آمادگی قوای عقلانی و قوای جسمی احتیاج دارد. فراموش نکنید که در این بین سن مناسب برای شروع زندگی شرط میباشد. در همه کشورها به بهانه ها و توجیهات گوناگون، ازدواج زود هنگام شکل میگیرد. این ازدواج ها اغلب با تعارض و خشونت علیه کودکان همراه میباشد.
علاوه بر این چنین ازدواج هایی بدون رضایت طرفین و اغلب اجباری میباشد. هم چنین نوجوان یا کودک قادر به درک فرصتها و گزینههای بیشتر نیست. ازدواجی با این شرایط باعث میشود فرد به بیماری های روحی و روانی، بیماری های جسمی و زایمان زودرس دچار شود. با بالارفتن آگاهی درمان این ازدواج ها در سن پایین باید محدود شود تا از بروز مشکلات ناگوار جلوگیری شود.
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، ازدواج زود هنگام مشکلاتی بر سلامت و رشد کودکان در پی خواهد داشت. دختران اغلب منزوی و گوشه گیر میشوند. علاوه بر این احتمال دارد از سوی همسران خود خشونت جنسی، جسمی و روانی را تجربه نمایند.
تحقیقات بیشتر بر روی مشکلات ازدواج در سن پایین
مشکلات ازدواج در سن پایین بسیار فراوان میباشد و از لحاظ روحی فرد بسیار درگیر میشود. ازدواج اجباری در ایالات متحده معمولاً شامل زنان مهاجر نسل اول میباشد که برای حمایت از ناموس خود تن به ازدواج میدهند. صاحب نظران گفتند: این میتواند یک مسئله متفاوت میباشد و شما نباید این دو مسئله را به یک دیگر ارتباط دهید. هم چنین اضافه کرد که: هرگز نشانهای در این مسئله وجود ندارد که کسی مجبور به انجام هر کاری باشد.
افراد زیادی که در سن پایین ازدواج میکنند، مشکلات ازدواج در سن پایین را تجربه میکنند. امکان دارد بیشتر از بقیه به طلاق فکر کنند و دچار طلاق عاطفی شوند. آنها با مشکلات شدید عاطفی نظیر افسردگی مواجهه میشوند. یکی از مشکلات ازدواج در سن کم این است که شخص یک دفعه با مسئولیتهای سنگین رو به رو میشود. این شخص احتمالاً نمیتواند از پس این مشکلات برآید. علاوه بر این فکر میکند که هنوز به حمایت احتیاج دارد و نمیتواند از فرد دیگری که در کنارش است حمایت نماید.
ازدواج یک روند محسوب میشود و توسط دو نفر که پس از مدتی آشنایی، روابط خود را دائمی و رسمی مینمایند. این پیوستگی دو نفر یک پیوندی میباشد که تا هنگام مرگ ادامه دارد. با توجه به تحقیقات انجام شده از مراکز مشاوره طلاق ممکن است دو نفر با عدم تفاهم رو به رو شوند و از یک دیگر جدا شوند و ارتباط آنها به طلاق برسد؛ بنابراین کسانی که در سن پایین ازدواج میکنند، هنوز قدرت تشخیص معنای درست ازدواج را ندارند. مشکلات ازدواج در سن پایین بسیار مشکل زا و خطرساز میباشد.
افزایش مرگ و میر در نوزادان و مادران
یکی از مشکلات ازدواج در سن پایین، حاملگی زود هنگام میباشد. قوانین یک جامعه به گونهای میباشد که بعد از ازدواج از کودک انتظار دارند که باردار شود. حاملگی زودرس میتواند باعث شود مادر هنگام زایمان بمیرد. هر ساله نزدیک به ۱۴ میلیون دختر ۱۵ تا ۱۹ سال به دنبال ازدواج، زایمان میکنند و دختران ۱۰ تا ۱۴ سال، پنج برابر بیشتر از کسانی که در سن ۲۰ تا ۲۴ سال هستند، در هنگام زایمان میمیرند. تحقیقات نشان میدهد افرادی که در آغاز بلوغ حامله میشوند در معرض زایمان غیر طبیعی و افزایش خطر سقط جنین قرار میگیرد.
علاوه بر این، زایمان زودرس با مرگ نوزاد همراه است. طبق گزارش بهداشت جهانی، مادرانی که زیر ۲۰ سال سن دارند ۵۰ درصد بیشتر از مادرانی که ۲۰ تا ۲۹ سال سن دارند، میمیرند. نوزادان این مادران در معرض کمبود وزن و مرده زایی قرار میگیرند که علتهای مختلفی دارد. از علل مختلف آن میتوان به عدم دسترسی به خدمات و مراقبتهای بهداشتی، کم بودن سن مادر اشاره کرد.
مشکلات ازدواج در سن پایین و اثرات آن بر سلامت جنسی کودکان
از مشکلات ازدواج در سن پایین میتوان به بارداری زود هنگام اشاره کرد. دخترانی که در سنین پایین ازدواج میکنند، از لحاظ سلامت جنسی بسیار آسیبپذیر هستند. این گونه دختران بیشتر از سایرین در معرض انواع بیماری های جنسی و مقاربتی قرار میگیرند. اما یک مسئله که بسیار نگران کننده میباشد این است که همسران این کودکان معمولاً سن بالایی دارند. علاوه بر این اغلب این مردان قبلاً رابطه جنسی را تجربه کردهاند، بنابراین احتمال مبتلا شدن این کودکان به بیماری های مقاربتی بیشتر است.
در بسیاری از کشورها، اطلاعات دختران و پسران در مورد پیشگیری از بارداری و تنظیم خانواده، تولید مثل و سلامت جنسی کم است. مثلاً فقط ۲۴ درصد از زنان ۱۵ تا ۲۴ سال میدانند که چگونه در مقابل ایدز پیشگیری نمایند. بعضی از کشورها قوانین خاص خود را دارند و به کودک اجازه نمیدهند بدون اجازه همسر و والدین، از خدمات بهداشتی استفاده کنند. در حقیقت جنس و سن به عنوان مانعی در استفاده و اطلاع از خدمات بهداشت جنسی و باروری میباشد.
علاوه بر کودک نمیتواند با سن پایین از وسایل جلوگیری از بارداری استفاده کند. هم چنین اصلاً اجازه ندارد در مورد این وسایل صحبت کند. فرهنگ برخی جوامع این کار را زشت و به عنوان یک عمل ننگ به حساب میآورند. بهتر است بدانید که کودکان این جوامع هنگام استفاده از شیوههای پیشگیری از بارداری، آزادی بیان و اعتماد به نفس ندارند. این کودکان به جای اینکه از روشهای مدرن استفاده کنند، از شیوهای سنتی برای پیشگیری استفاده میکنند. به همین علت سلامت باروری و جنسی آنها در معرض خطرات بیشتری قرار میگیرد.
مشکلات ازدواج در سن کم و اثرات منفی روحی
از مشکلات ازدواج در سن پایین میتوان به اثرات منفی آن بر روح و روان کودک اشاره کرد. در چنین ازدواجی کودک از دوران کودکی خود به کل فاصله میگیرد و از نیاز های عاطفی کودکان دور میماند همچنین ارتباطش با خانواده قطع میشود. هم چنین بار مسئولیت بر دوش او سنگینی میکند و باعث میشود از لحاظ روحی و روانی آسیب ببیند.
مشکلات ازدواج در سن پایین و محرومیت از تحصیل
از مشکلات ازدواج در سن پایین میتوان به محرومیت از آموزش و تحصیل اشاره کرد. آموزش نقش بسیار زیادی در افزایش آگاهی و بینش کودکان دارد. اما متأسفانه ازدواج در سن کم باعث محروم شدن از تحصیل میشود. آموزش درست و صحیح به افزایش اعتماد به نفس، قدرت تصمیم گیری و لذت بردن از زندگی کمک فراوانی میکند. آمارها نشان میدهند که مادرانی که ازدواج زودرس داشتهاند، خیلی کمتر به آموزش فرزندان خود اهمیت میدهند. بهتر است بدانید که بین تحصیلات پایین و ازدواج زودرس ارتباط مستقیم وجود دارد. بعد از ازدواج، دسترسی دختران به آموزش رسمی و غیر رسمی به علت مسئولیت خانوادگی و زایمان و نگهداری از فرزند خود محدود میشود.
مشاورمود با تمرکز بر مشاوره روانشناسی، نقش مؤثری را در کاهش آسیب های ناشی از ازدواج در سنین پایین ایفا کرده است.