آشنایی با راه های کاهش میل جنسی
برخی از افراد در ارتباط با اینکه میل جنسی آنها خیلی زیاد است، نگران می باشند. به طور معمول، میل جنسی بالا موضوع نگران کننده ای به شمار نمی آید، مگر اینکه تأثیر مخربی بر زندگی و یا نتایج رضایت جنسی همسر شما داشته باشد. اگر میل جنسی بالا زندگی تان را مختل کرده و یا منجر به فعالیت هایی می شود که احساس می کنید خارج از کنترل شما است، در ادامه با مشاورمود همراه باشید تا شما را با استراتژی ها و راه های کاهش میل جنسی و همچنین عوامل خاصی که آن را تحت تاثیر قرار می دهند، آشنا کنیم. برای شروع اجازه دهید چیستی و نحوهی عملکرد میل جنسی را مورد بررسی قرار دهیم.
میل جنسی چیست و چگونه کار می کند؟
مانند سایر حیوانات، انسان ها نیز برای بچه دار شدن و ادامهی نسل شان، نیاز به رابطهی جنسی دارند. میل جنسی، به میل فرد برای انجام فعالیت جنسی اشاره دارد و از نیازمندی بیولوژیکی اولیهی انسان ها برای تولید مثل کردن ناشی میشود.
هنگامی که شما وارد یک فعالیت جنسی می شوید، بدن شما به اصطلاح دچار برانگیختگی (arousal) می شود. این برانگیختگی به معنای تغییرات فیزیکی ای است که شما را برای انجام رابطهی جنسی آماده می کند. به طور مثال آنچه برای اندام تناسلی شما در این مرحله اتفاق می افتد به شرح زیر است:
- اگر آلت تناسلی مردانه داشته باشید، چون خون به بافتهای آلت تناسلی وارد میشود، نعوظ را تجربه خواهید کرد.
- اگر آلت تناسلی زنانه داشته باشید، در اثر افزایش جریان خون، واژن تان اغلب افزایش تولید مایعات واژنی و تورم فرج و کلیتوریس را تجربه خواهد کرد.
چه عواملی در تعیین میزان میل جنسی نقش دارند؟
از جمله عواملی که نقش به سزایی در تعیین میزان میل جنسی شما دارند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عوامل بیولوژیکی ای مانند سطح هورمون های تستوسترون یا استروژن، وجود بیماری و به طور کلی وضعیت سلامتی.
- عوامل روانی ای مانند استرس، افسردگی و میزان عزت نفس شما.
- عوامل اجتماعی ای مانند سلامت روابط جنسی فعلی شما و همچنین هنجارهای پیرامون توانایی شما برای کنترل میل جنسی، زمانی که در موقعیتی قرار دارید که احساس می کنید برانگیخته می شوید.
استراتژی ها و راه های کاهش میل جنسی
اگر که احساس می کنید میل جنسی تان خیلی زیاد است و تاثیرات اختلالات جنسی روی زندگی شما مخرب و منفی است، راه های کاهش میل جنسی ای که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت را با دقت دنبال کنید تا بتوانید تا حد زیادی این میل را مدیریت کنید.
۱-کنترل رژیم غذایی
تحقیقات انجام شده مشخص کرده اند که برخی رژیم های غذایی می توانند بر میل جنسی شما تأثیر بگذارند. به طور مثال مواد غذایی زیر تاثیر زیادی بر کاهش میل جنسی دارند:
آنافرودیزیاک ها (anaphrodisiac): آنافرودیزیاک ها غذاها و یا داروهایی هستند که می توانند میل جنسی شما را کاهش دهند. در طول سالها انواع زیادی از داروهای گیاهی به دلیل خواص آنافرودیزیاکشان مورد استفاده قرار گرفتهاند، اما به طور کلی تحقیقاتی برای حمایت از استفادهی بیشتر این گیاهان وجود ندارد.
شیرین بیان (licorice): به طور کلی شواهدی مبنی بر اینکه مصرف منابع مورد اعتماد شیرین بیان ممکن است سطح تستوسترون را کاهش دهد، وجود دارد، اما برای بررسی ایمنی و میزان تأثیر آن باید تحقیقات گسترده تری انجام شود.
سویا: ادعا می شود که سویا می تواند با کاهش سطح هورمون تستوسترون در مردان، میل جنسی را کاهش دهد.
کربوهیدرات های تصفیه شده: آرد سفید، انواع پاستا، نان و غلات حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات های تصفیه شده ای هستند که می توانند سطح تستوسترون خون شما را کاهش دهند. این کربوهیدرات ها با افزایش وزن در مردان، باعث افزایش سطح هورمون استروژن و کاهش تستوسترون می شوند.
بسیاری از تغییرات رژیم غذایی مورد نیاز برای کاهش میل جنسی، ممکن است سلامت کلی شما را به خطر بیندازد. به همین خاطر توصیه می شود در صورت مشاهدهی اختلال در عملکرد جنسی، فوراً به مشاوره تغذیه مراجعه کنید.
۲-دریافت مشاوره
اگر پزشک تایید کند که میل جنسی بالای شما علتی فیزیکی ندارد، ممکن است به شما توصیه شود به دنبال درمانهای مشاوره ای باشید. صحبت با یک مشاوره روانشناسی مناسب می تواند به شما کمک کند دلایلی را که ممکن است باعث تجربهی شما از میل جنسی بالا می شود را کشف کرده و تکنیک های مدیریتی آن را بیاموزید.
جلسات درمانی مشاوره، به عنوان یکی از راه های کاهش میل جنسی، می تواند به اشکال مختلفی از جمله جلسات یک به یک، خانوادگی و یا گروهی برگزار شود. این شما هستید که تصمیم می گیرید برای صحبت راجع به میل جنسی خود با چه چیزی راحت هستید.
۳-بهبود شرایط رابطه
اگر در حال حاضر در رابطه ای قرار دارید، اما از زندگی جنسی خود رضایت ندارید، ممکن است نیاز داشته باشید این موضوع را با شریک زندگی خود در میان گذاشته تا در مورد این مسئله که چگونه رابطهی جنسی شما می تواند، معیار های رابطه جنسی خوب را داشته باشد تا برای هر دوی شما رضایت بخش باشد، به نظر موافق دست پیدا کنید.
۴-استفاده از دارو ها
در برخی موارد، ممکن است پزشک برای کاهش میل جنسی، داروهایی را توصیه کند. دارو هایی از جمله:
- کورتیکواستروئیدها.
- دارو های شیمی درمانی یا پرتودرمانی.
- هورمون های مخصوص سرطان پروستات.
- مواد افیونی مانند مورفین و اکسی کدون.
- کتوکونازول (یک نوع داروی ضد قارچ).
- سایمتیدین.
- استروئیدهای آنابولیک مخصوص عضله سازی.
- داروهای ضد افسردگی.
توجه: از استفاده از هر نوع دارویی بدون تجویز پزشک جدا خودداری فرمایید!!
۵-متوقف کردن مصرف مواد مخدر غیرقانونی
کوکائین و مت آمفتامین ها دو نوع از مواد مخدر غیرقانونی هستند که می توانند میل جنسی شما را تا حد زیادی افزایش دهند. بدیهی است که کاهش مصرف آنها می تواند یکی از راه های کاهش میل جنسی باشد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
همانطور که در بالاتر نیز گفته شد، میل جنسی زیاد تا زمانی که شروع به گذاشتن تاثیر منفی بر روابط یا زندگی شما نکند، مشکل خاصی نیست. رفتار جنسی اجباری (Compulsive sexual behavior)، که گاهی اوقات به آن اعتیاد جنسی و یا اختلال بیشجنسی نیز گفته می شود، به نوعی رفتار جنسی اشاره دارد که زندگی شما را مختل می سازد. چندین نشانه ای که مشخص می کند ممکن است شما رفتار جنسی اجباری را تجربه می کنید، عبارت اند از:
- مشکل در تشکیل و حفظ روابط سالم
- درگیر شدن در رفتارهای جنسی مخربی که تاثیرات منفی بر زندگی شما دارند.
- استفادهی بیش از حد از رابطهی جنسی یا خودارضایی، برای فرار از مشکلات شخصی یا استرس.
- تخیلات یا امیالی تکرار شونده که خارج از کنترل شما می باشند.
- ناموفق بودن تلاش های تان برای کاهش میل جنسی.
- بروز مشکلات مالی، حقوقی و یا سایر پیامدهای جدی ناشی از رفتار جنسی شما.
اگر که به هر کدام از شرایط بالا دچار هستید، ممکن است نیاز داشته باشید به پزشک مراجعه کنید. پزشک میتواند با انجام آزمایشهایی تعیین کند که آیا میل جنسی بالای شما علتی فیزیکی دارد یا روانی. پس از مشخص شدن علت نیز راه حل مناسب را در اختیار شما قرار خواهد داد.
سخن آخر
ما در این مقاله در ارتباط با استراتژی ها و راه های کاهش میل جنسی صحبت کردیم. شما می توانید در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر و یا درخواست وقت مشاوره بالینی، مشاوره خانواده و یا هر نوع مشاورهی دیگری با مشاوران کارآزمودهی مشاورمود، با شماره تماس و یا ایمیل در قسمت تماس با ما در ارتباط باشید.