از مشکلات زوج ها که منجر به دعوا و گاهی طلاق میگردد، میتوان به دخالت خانوادهها اشاره کرد. مشاورمود با انجام خدمات مشاوره آنلاین از جمله مشاوره خانواده گامهای مؤثری در جهت رفع این مشکلات برداشته است. در این مقاله سعی داریم به دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک اشاره کنیم.
نگاهی به دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک
برخی از زوجین به علت دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک کارشان به جدایی و طلاق عاطفی میرسد.
بعضی از خانواده ها به دلیل اینکه قصد دارند به فرزندشان کمک نمایند در زندگی فرزندشان دخالت میکنند. گاهی اوقات دخالت هایشان میتواند مفید باشد اما در بیشتر موارد تجربیات آن ها اشتباه است. علاوه بر این با صحبت های اشتباه که انتقال میدهند موجب بوجود آمدن مشکلات زوجین می شود.
در ازدواج های که به روش دوستی شکل میگیرد به طور معمول خانواده ها از هم دیگر شناخت کمی دارند و گاهی دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک موجب میشود اختلاف عقیده ها زیاد شود و باعث بروز اختلاف شود.
حتماً امکان به وجود آمدن مشکل در هر رابطه ای وجود دارد زیرا عدم سلیقه و فرهنگ در همه جا دیده میشود. ثبات شخصیتی زوجین میتواند باعث دخالت والدین شود و البته نمیشود عدم توانایی زوجین را نیز بی تأثیر دانست. هنگامی که والدین احساس میکنند فرزند آن ها توانایی کافی ندارند، برای او شروع به تصمیمگیری مینمایند.
علت دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک فرزندان چیست؟
دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک علل مختلف دارد. بعضی از پدر و مادرها، در دوره کودکی از سوی خانواده خود توجه لازم را دریافت نکردهاند. علاوه بر این در زندگی فرزندان خود افراطی رفتار میکنند این عامل سبب میشود که درگیری و دعواهای فراوانی صورت بگیرد. این والدین سعی میکنند نقش پر رنگی در زندگی فرزندان خود داشته باشند و مداخله کنند.
علت دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک متفاوت میباشد. همه پدر و مادرها دوست دارند فرزندشان همیشه خوشبخت و شاد باشد. امکان دارد به هر دری بزنند تا آسودگی و راحتی را برای فرزند خود فراهم نماید. مثلاً اگر والدین مشاهده کنند که فرزندش با همسر خود مشکل دارد سریع به او میگوید که جدا شود. برخی جدا شدن و طلاق گرفتن را تنها راه حل میدانند، تنها به این علت که آرامش فرزندشان مخدوش نشود. البته پیشنهاد می کنم قبل هر تصمیمی حتما از مشاوره طلاق استفاده کنید. والیدن گاهی اوقات حتی امکان دارد به علت آرامش فرزندشان با همسر او درگیر شوند. والدین نمیخواهند زندگی مشترک فرزندشان خراب شود اما به خاطر فرزندشان میخواهند به هر قیمتی برای او آرامش فراهم نمایند.
از دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک میتوان به وابستگی اشاره کرد. برخی از والدین به فرزند خود بیش از حد وابسته هستند و دوست دارند خودشان به آن ها راه حل دهند. علاوه بر این آن ها فکر میکنند با دخالت کردن به فرزند خود محبت میکنند.
گاهی بعضی از والدین در زندگی شخصی خودشان مشکل دارند، و تمرکز اصلی خود را بر زندگی فرزندشان میگذارند؛ بنابراین به این امید که مشکلات شخصی خودشان را فراموش کنند.
انواع شیوه های دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک
روشهای زیادی وجود دارد که دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک را بیان میکند. برخی از پدر و مادرها با دیدن رابطه فرزندشان با همسرش، راه حسادت را انتخاب میکنند. همین امر سبب میشود برای این احساس دست به کارهایی بزنند و مشکلاتی برای فرزند خود ایجاد نمایند. مثلاً مادر به دختر یا پسرش توجه میکند و یکی از آن ها ناراحت میشود که چرا مادرت به تو محبت میکند؛ بنابراین همین امر باعث ایجاد دعوا و درگیری میشود.
از دیگر روشهای دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک میتوان به مدیریت آن ها اشاره کرد. وقتی والدین هنوز هم قصد دارند شما را مدیریت کنند. برخی از والدین هنوز بر این باورند که باید به تمام رفتار فرزندشان تسلط داشته باشند. این طرز فکر باعث میشود والدین بخواهند به جای فرزند خود تصمیم بگیرند و حتی رفتار کنند.
از دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک میتوان به این اشاره کرد که والدین با خودشان میاندیشند که همه چیز را میدانند. آن ها ادعا میکنند هر چیزی را میتوانند به فرزند خود تحمیل کنند به این علت که حرف هایشان همیشه صحیح است.
یکی از روشهای دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک حمایت افراطی میباشد. مثلاً اگر فرزندان بخواهند به مکان دیگری نقل مکان داشته باشند، والدین حضور بسیار پررنگی در این شرایط دارند. این رفتار باعث میشود والدین حتی در تفریحات فرزندانشان هم نقش بسیار زیادی داشته باشند. علاوه بر این موجب میشوند اجازه ندهند آن ها تفریحات دو نفره خود را داشته باشند.
دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک چه نشانههایی دارد؟
- دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک نشانههایی دارد مانند: شما و همسرتان را همیشه در مقابل هم قرار میدهند که باهم به بحث و دعوا بپردازید. این نشانهها باعث میشود شرایط برای شما و همسرتان سخت شود. آن ها سعی نمیکنند که ارتباط شما بهبود یابد بلکه باعث دعوای شما میشوند.
- خانواده دخالت گر همیشه خودشان برای فرزندانشان تصمیم میگیرند. آن ها باعث میشوند حتی در تصمیمات شخصی شما دخالت نمایند. به عنوان مثال اگر مشکلی میان شما و همسرتان به وجود بیاید، امکان دارد سریع دخالت نمایند. علاوه بر این برای تمام کارهای شما تصمیم میگیرند.
- همیشه سر زده به منزل شما میآیند. سرزده رفتن به منزل زوجین یک نوع بی احترامی محسوب می شود. والدینی که سر زده به منزل فرزند خود میآیند این طور به نظر میرسد که میخواهند در ارتباط شما دخالت کنند. هم چنین میخواهند نظاره گر باشند که رابطه شما در زمانهای مختلف چگونه است؟
مشکلات دخالت کردن
دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک مشکلات زیادی دارد. نبود مرز درست از طرف زوجین باعث مشکلات و دخالت های والدین میشود. زندگی مشترک زوجین باید پس از ازدواج دارای مرز مشخصی باشد تا آن ها بتوانند از زندگی خود محافظت نمایند.
هنگامی که زوجین آمادگی لازم برای ازدواج را ندارند بدون شک مشکلات زیادی را برای رابطه خود درست میکنند. از همین رو خانواده زوجین مجبورند در رابطه فرزندشان دخالت نمایند و در بیشتر مسائل به جای فرزند خود تصمیم بگیرند. به همین علت ویژگی های شخصیتی باعث میشود که زوجین با مشکلات زیادی رو به رو شوند.
به یاد داشته باشید دخالت مشکلاتی زیادی را به وجود میآورد یکی از این مشکلات جدایی و طلاق میباشد. بعضی از زوجین به علت ناآگاهی که دارند در مورد مشکلات خود با همه صحبت میکنند. دخالت اطرافیان باعث بروز مشکلات جدی میشود و تأثیرات منفی دارد. در این مواقع از یک مشاوره و روانشناس حتماً مشورت نمایید.
برخی از والدین از فرزندان خود انتظارات بیش از حد دارند و تأمین آن ها از سوی والدین میتواند مشکل ساز شود. علاوه بر این دخالت کردن سبب به وجود آمدن مشکلات دیگری نیز خواهد شد مانند مشکلات روحی، اقتصادی، عاطفی و غیره.
چگونگی روش های کنترل با دخالت خانواده
روش های زیادی برای کنترل دخالت خانواده ی همسر در زندگی مشترک وجود دارد که باید به آن ها توجه زیادی کرد.
به هیچ عنوان همسرتان را در شرایطی قرار ندهید که او مجبور شود بین شما و خانوادهاش یکی را انتخاب نماید. زیرا اگر او عصبانی و خشمگین شود ممکن است خانوادهاش را نسبت به شما انتخاب نماید. این موضوع باعث میشود دعوای بزرگی بین شما و همسرتان رخ دهد. همیشه به یاد داشته باشید کسی قرار نیست به خاطر خانوادهاش از همسرش بگذرد. بلکه باید تعادل میان خانواده و همسرش ایجاد نماید.
برای اینکه بتوانید دخالت های خانواده خود را کنترل کنید بهتر است با آن ها صحبت کنید. برای صحبت با خانواده ابتدا از خصلتهای مثبت آن ها صحبت نمایید تا آن ها بدانند شما قدردان هستید. پس از آن توضیح دهید که برخی از صحبت هایشان باعث سوءتفاهم همسرتان میشود و دقیقاً این موارد را به طور صحیح بازگو نمایید. فراموش نکنید که در حین حرف زدن حتماً احترامشان را حفظ نمایید و گلایهای نداشته باشید.
برای کنترل دخالتها میتوانید از یک زوج درمانگر نیز مشاوره دریافت کنید تا مشکلتان بررسی گردد؛ بنابراین با این روش، دلیل دخالت خانواده ها نیز یافت میشود و مشاور میتواند روش های بدون دردسری را برای شما ارائه دهد.
سعی کنید برای بهبود رابطه و کنترل دخالت ها، حد و مرز را مشخص نمایید. مثلاً اگر خانواده همسرتان سر زده به خانه شما میآیند، در فرصت بهتر با لحن درست و مناسب بگویید که اطلاع دهند. به یاد داشته باشید که تعیین نمودن حد و مرزهای سالم با همسر و خانواده ها کار ضروری و درستی میباشد.
ممنون از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودید.